Вода - це необхідна умова для існування життя на Землі. І людина в цьому плані не виняток. Вода допомагає нашому організму засвоювати необхідні речовини і виводити токсини і шлаки. Недолік же вологи неминуче веде до погіршення самопочуття. Але не всяка питна вода однаково корисна для здоров'я.
Найбільш цілющою, на думку багатьох лікарів, вважається гірська вода. Що ж в ній особливого? По-перше, вона зароджується високо в горах, де немає мегаполісів, фабрик, заводів, сільськогосподарських угідь і тому подібних прийме цивілізації, що забруднюють навколишнє середовище. Тому в гірській воді немає і не може бути солей важких металів. По-друге, гірська питна вода проходить багатоступеневу систему очищення, передбачену самою природою. Вона фільтрується природним чином, пробиваючи собі дорогу з вершин через шари осадової породи.
По-третє, гірська вода багата різного роду мінералами. Фосфор, магній, кальцій - все це і багато іншого вода набуває, «подорожуючи» по горах. Причому корисні речовини містяться в оптимальному для організму кількості. Їх не так багато, щоб замінити собою звичайну їжу, але цілком достатньо для нормалізації обміну речовин. По-четверте, тала гірська вода має особливу структуру. Її молекули НЕ піддаються агресивному впливу високих температур або хімікатів, тому таку питну воду часто називають «живою», що володіє цілющими властивостями.
І, нарешті, ця вода має неповторний смак. Щоб переконатися в цьому, досить зробити пару ковтків. Різниця, за відгуками багатьох, відчувається відразу ж. Своєрідний «аналог» гірської води можна приготувати і в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти звичайну воду (можна навіть з-під крана), відстояти її, злити нижній шар з шкідливими для здоров'я домішками. Верхній же шар рідини необхідно заморозити, а потім залишити повільно танути при кімнатній температурі.